Ind i militæret igen

Sådan vil hjemmeværnet lokke flere værnepligtige til

I løbet af de seneste 10 år er villigheden hos de unge til at tage 4 måneder i hjemmeværnet styrtdykket. Det konstante pres fra skoler, venner, politikere og andre institutioner om at komme hurtigt i gang med uddannelse, så man hurtigst muligt kan gøre nytte i samfundet, har skabt en forestilling hos ungdommen om, at der ikke er tid til hjemmeværnet.

”En sørgelig udvikling”, siger formanden for Dansk Hjemmeværn, Lorentz Tank, der netop giver præstationskulturen i Danmark skylden.

”Det står mere klart end nogensinde før, at villigheden blandt de militante aspiranter er nedadgående. Den konstante søgen efter at måle sig med andre jævnaldrende i og efter gymnasietiden, har gjort betingelserne for os utrolig svære. I gamle dage var der en langt større lyst til at komme væk fra bøgerne og ud i den vilde natur. I dag ser det bare helt anderledes ud”, fortsætter den noget utilpassede Lorentz”.

Vil lokke med pengespil og friske bonuskoder

Efter utallige kampagner og forsøg på at møde de unge i øjenhøjde op de gymnasiale, tekniske og erhvervsrettede uddannelser, er hjemmeværnet nu begyndt at kigge ind af. Der er blevet fortaget en del analysearbejde, der er ført til, at hurtigt wifi og pengespil på nettet kunne være en måde at lokke de unge væk fra bøgerne. ”Vi har fået installeret en usædvanlig hurtigt wifi forbindelse på kasernen samt installeret en spillehal, hvor man både kan spille online casino og rigtige gammeldags spilleautomater”, lyder det fra formanden.

Spillemaskiner og spilleautomater har vist sig at være en alle tiders måde at koble fra på, og det er altså derfor, at hjemmeværnet har investeret op til 400.000 kr. på gøre oplevelsen på kasernen en anelse mere hyggelig. Der vil også være tilknyttet en kiosk til de tilstødende spillestuer, hvor man kan få alt fra slagterbolcher til energidrik og franske hotdogs.

Hjemmeværnet forventer allerede at se resultater primo februar, når det førte kul skal slippe igennem nåleøjet.